Docenten AgriFoodAcademy

Rik Herbes
Mr. Drs. Rik Herbes is Senior Advisor International Affairs bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Hij heeft vanuit de overheid te maken gehad met alle grote en kleine incidenten. Vanuit deze achtergrond heeft Rik Herbes de ervaring hoe incidenten tot stand komen en vooral hoe deze snel opgelost kunnen worden. Hierbij wordt ingegaan op de verschillende rollen en verantwoordelijkheden van de overheid en het bedrijfsleven.
Gerrianne Jansen
TRAINING ADVISOR | ORGANIZER | OWNER ACADEMY Ir. Gerrianne Jansen   U kunt contact met haar opnemen voor informatie en advies via: +31 (0) 55 - 843 48 79 of rechtstreeks +31 (0) 6 - 53 69 64 70.
Gijs Weenink
Gijs Weenink is al 25 jaar een voorloper in op het gebied van debatteren in Nederland en Europa. Hij leidde 2.500 Lagerhuisdebatten met 250.000 deelnemers in 20 landen van Europa en hij gaf 2.500 trainingen aan 25.000 deelnemers. Daarnaast treedt hij regelmatig op als dagvoorzitter en spreker op congressen. Het Lagerhuisdebat is altijd het hoogst gewaardeerde onderdeel op congressen. Hij was de debatexpert en -trainer in het winnende campagneteam van Jan Peter Balkenende in 2006 en campagneleider en adviseur in verschillende winnende campagnes.
Frank Peters
Frank Peters is meer dan 30 jaar actief in de communicatieadvieswereld en gespecialiseerd in reputatiemanagement, issuemanagementen crisiscommunicatie.
Hennie de Haan
Hennie de Haan is voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders. De enorme crisis in de pluimveehouderij die werd veroorzaakt door fipronil heeft haar vanaf juli 2017 een bekende Nederlander gemaakt. Haar ervaringen deelt ze met de deelnemers.
Pieter Cloo
De rode draad door de loopbaan van Pieter Cloo is crisismanagement. Pieter Cloo was van 2012 tot 2015 secretaris-generaal (hoogste ambtenaar) van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Eerder was hij onder andere directeur van de Rijksdienst voor de keuring van vee en vlees tijdens de uitbraak van MKZ en BSE.
Glenn Schoen
Glenn Schoen is een zeer ervaren en internationaal erkend specialist in het trainen en adviseren van bedrijven bij het voorbereiden op en ondersteunen tijdens crisissituaties.
Prof. Dr. Michael L. Cook
Prof. Dr. Michael L. Cook has more than 20 years’ worth of teaching and research responsibilities in organizational economics, collective action, strategic management and corporate governance. Emphasis has been on the development of cooperative firm theory, property rights and organizational design of user owned and controlled business organizations. In addition, he had management positions at Tenneco, Inc., a global multi-product conglomerate based in Houston, Texas; Farmland Industries, a multi-commodity, multi-product vertically integrated user-owned federated firm from Kansas City, Missouri; and Rice Growers Association, a single commodity, multi-product vertically integrated centralized user-owned cooperative located in Sacramento, California. He had both staff and line responsibilities ranging from marketing analyst to CEO and President. Download the CV of Prof. Cook
Marianne Schouten
Marianne Stouten is Global Quality Assurance and Compliance Manager "Nidera BV (A member of COFCO International ). Nidera is een internationaal handelsbedrijf dat wereldwijd handelt in grondstoffen voor zowel de feed als de food industrie. Als kwaliteitsmanager weet zij als geen ander hoe een crisis werkt.
Marion Pelk
Marion Pelk is coördinerend specialistisch inspecteur bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).