Trainings AANBOD

Training Crisismanagement voor de FEED professional

Datum MEDIO 2018

Een incident komt altijd onverwacht. Als u niet daadkrachtig en adequaat reageert, kan een incident ontaarden in een crisis. De reputatie van uw organisatie kan daarbij blijvend schade oplopen. Hoewel elke crisis uniek is, blijkt dat een goede voorbereiding de impact van een crisis kan beperken. Steeds meer organisaties verhogen daarom hun risicobewustzijn met risico-identificaties en business impact analyses.

<<lees hier het uitgebreide programma>>

In-companytraining

WIlt u voor uw bedrijf een crisisplan opstellen en/of testen? De Agri Food Academy kan daarvoor met een op maat gemaakt programma aan uw wensen voldoen. Neem hiervoor contact op met de trainingsadviseur Gerrianne Jansen.

 << Dit zeggen deelnemers over de training >>

Van Handboek naar Praktijk

De training biedt u en uw organisatie een basis van waaruit u snel en strategisch kunt handelen in een tijd die gekenmerkt wordt door hectiek. Tijdens de training bieden experts u een gereedschapskist met instrumenten aan die afkomstig zijn uit crisiservaringen uit de praktijk. De kennis en praktijkvoorbeelden helpen u om tijdens een crisis zelf de regie te blijven voeren. 

Doelgroep:

Bent u als FEED-professional actief als bestuurder, riskmanager, QA-manager, communicatieadviseur, marketeer, dierenarts, inspecteur, toezichthouder, auditor of belangenbehartiger? Dan is deze training interessant voor u. Crises worden beheerst met inbreng vanuit verschillende disciplines waarbij een effectieve onderlinge interactie centraal staat. De training gaat nadrukkelijk in op deze multidisciplinaire aanpak.

Na afloop van de training:

  • bent u bekend met wettelijke kaders
  • weet u welke verantwoordelijkheid uw organisatie heeft en welke rol de bevoegde autoriteiten spelen
  • kent u de taken van feed- en food safety organisaties zoals SecureFeed / GMP+ International
  • weet u hoe u een effectieve crisissamenwerking met stakeholders creëert (NVWA, ketenpartners, certificatie-instellingen)
  • kent u de verschillende fasen van een crisis en de bijbehorende sturingsmechanismen
  • heeft u praktische handvatten om crisismanagement in te bedden in uw eigen organisatie
  • weet u communicatie doeltreffend in te zetten

Door het kleinschalige karakter van deze training krijgt u de ruimte om de effectiviteit van uw eigen strategie te toetsen. In een kleine groep werkt u zelf een 'worst case scenario' uit. Slaagt u erin om snel een crisisdiagnose uit te voeren en strategische uitgangspunten te formuleren? U zult ervaren dat u door een effectieve voorbereiding – ondanks het uitzonderlijke karakter van een crisis – in staat bent om met crisismanagement doordacht te handelen en de gevolgen te beperken.

De EXPERTS die hun kennis met u delen zijn:

                   Marion Pelk Marion Pelk is coördinerend specialistisch inspecteur bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).     
Marianne Schouten vrijstaand 1 Marianne Stouten is verantwoordelijk voor Global Quality and Compliance bij Nidera, een internationaal handelsbedrijf. Nidera handelt wereldwijd in grondstoffen voor zowel de feed als de food industrie. Als kwaliteitsmanager weet zij als geen ander hoe een crisis werkt.
Glenn Schoen Glenn Schoen is een zeer ervaren en internationaal erkend specialist in het trainen en adviseren van bedrijven bij het voorbereiden op en ondersteunen tijdens crisissituaties.
Frank Peters is bijna 30 jaar actief in de communicatieadvieswereld en gespecialiseerd
in reputatiemanagement, issuemanagement en crisiscommunicatie.

 

Voor de flyer klik hier of op de onderstaande flyer (in PDF):

FlyerCrisismanagement2016

 

Investering      € 895,- excl. BTW

De training begint om 9.00 uur. Vanaf 8:30 staat de koffie voor u klaar.

De dag eindigt om 17.00 uur met een borrel waarbij u nog even rustig kunt napraten met het docenten, het sectorpanel en de overige deelnemers. 

Indien gewenst kunnen wij een voorovernachting met ontbijt voor u bijboeken op de trainingslocatie.

 

Locatie          Landgoed Avegoor in Ellecom

 

De training gaat door vanaf 8 deelnemers met een maximaal aantal deelnemers van 25.

 

Indien binnen twee weken voor aanvang wordt geannuleerd, worden de volledige kosten in rekening gebracht.

De training is ontwikkeld in samenwerking met:

Het Comité van Graanhandelaren
GMP+ International
SecureFeed

Comité Graan, SecureFeed, GMP+

Goed crisismanagement voorkomt imagoschade

Een calamiteit kan een bedrijf maken of breken. Volgens reputatiespecialist Frank Peters kun je zelfs sterker uit een crisis komen. Maar dan moet de crisis wel zijn voorbereid, zodat op de juiste manier kan worden gereageerd.

En reageren moet snel: binnen vijf tot tien minuten! "Duik niet weg, maar meld proactief wat er aan de hand is."

Lees hier het hele artikel dat in vakblad De Molenaar verscheen