In het kort:

Gerrianne Jansen (1972) heeft de studie Dierwetenschappen afgerond aan de Wageningen Universiteit (1997) en de opleiding Voortgezet Management aan het Windesheim in Zwolle (2009).

Tien jaar heeft ze gewerkt voor het ministerie van landbouw. Ze heeft daar een brede ervaring opgebouwd van beleid (Minas) tot uitvoering (RVV, AID, NVWA). Na de overheid is ze gaan werken voor de Wageningen Universiteit als senior programmamanager Post-Academisch Onderwijs (nu Wageningen Academy).

Door het verbinden van mensen en werelden is Gerrianne in staat om steeds gebruik te maken van bestaande oplossingen. Daarbij maakt ze in korte tijd resultaten zichtbaar.

‘Haar kracht: meedenken op strategisch niveau om vervolgens uit te voeren tot in detail!’


Wie is Gerrianne Jansen:

Gerrianne Jansen (1972) is geboren als bakkersdochter op het platteland van Markelo in Twente. Na haar studie Dierwetenschappen aan de Wageningen Universiteit heeft Gerrianne bijna tien jaar gewerkt voor het ministerie van LNV. Daar heeft ze veel ervaring opgedaan van beleid (Minas) tot uitvoering (AID, VWA). Van 2008 tot 2012 werkte ze als senior programmamanager Post-Academisch Onderwijs in Wageningen. In die tijd heeft ze ook de post-HBO opleiding Voortgezet Management aan het Windesheim in Zwolle afgerond. Vanaf 2008 tot heden houdt ze zich bezig met het ontwikkelen en organiseren van post-academisch onderwijs. Organisatieontwikkeling loopt als een rode draad door haar loopbaan.

De Agri Food Academy is op 1 januari 2012 begonnen als Jansen Training Organisatie en Project (TOP). De nieuwsgierigheid naar het ondernemerschap en de opdrachten die haar direct werden aangeboden maakten dat ze deze stap durfde te wagen. Na 10 maanden werd Jansen TOP uitgebreid met de activiteiten van de Agri Food Academy en Commodity Risk Management Academy.

Gerrianne kent de wereld van Den Haag en Brussel tot aan de deur van de stal. Haar kracht ligt in het meedenken op strategisch niveau, maar dit ook weet te vertalen in concrete resultaten. Met haar kennis, ervaring en netwerk verbindt Gerrianne specialisten aan specialisten. Door haar toegang tot specialistische kennis, haar onderwijskundige kennis en ervaring op het gebied van agrifood worden altijd passende oplossingen voor de opdrachtgever gevonden. Dit geldt zowel voor de opleidingen als voor projecten.


Gerrianne als dagvoorzitter

Als dagvoorzitter legt Gerrianne de verbindingen. Vanaf het doel van de dag adviseert ze in het ontwerp van de bijeenkomst. Door het programma volledig te doorgronden volgt een advies om een succesvolle bijeenkomst te organiseren.

 

Gerrianne als secretaris

Door haar ervaring in het structureren, organiseren, opzetten en implementeren is Gerrianne Jansen de aangewezen persoon voor het versterken van uw organisatie of het opzetten van een nieuwe (project)organisatie. Organiseren is haar kernkwaliteit. Als secretaris heeft ze ruime ervaring bij grote projecten en organisaties:

  • Basisregistratiepercelen (BRP) als projectsecretaris (2000)
  • Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV/NVWA) als directiesecretaris (2001-2004)
  • SDa autoriteit diergeneesmiddelen als ad interim secretaris van het SDa-bestuur (2012)
  • VLB De Vereniging van Accountants- en Belastingadviesbureaus (2014 – 2016) als secretaris van de vaksectie AgroBedrijfskunde
  • FND Federatie Nederlandse Diervoederketen als coördinator en technisch voorzitter (sinds 2016)
  • Platform Voedselveiligheid als onafhankelijk secretaris en aanjager (sinds 2022)

Gerrianne als organisator / projectleider

Gerrianne heeft als projectleider meerdere opdrachten uitgevoerd: