Basistraining Effective Hedging for Professionals – level II

Effective Hedging voor professionals

Deze tweedaagse training biedt basiskennis voor professionals die de kennis in de praktijk willen toepassen. Het doel van de training is het vergroten van de kennis over risicomanagement en de werking van goederentermijnmarkten om u in staat te stellen om effectief te hedgen.

Veel praktijkcases worden besproken en gekoppeld aan de financiële prestaties van het bedrijf.

Kosten training € 1995,- exclusief BTW
FlyerFlyer Effective Hedging – Level II (in Dutch)
ProgrammaProgramme Basic Training
Registratie in volgorde van aanmelding – 3 weken voor de training
TaalEngels
Deelnemers Minimaal 8 deelnemers – maximaal 20 deelnemers
LocatieWICC Wageningen

De tweedaagse training ‘Effectief hedgen voor professionals’ biedt basiskennis voor professionals die de kennis in de praktijk willen toepassen. De doelgroepen zijn inkopers, handelaren, directie, bestuurders en iedereen die als professional betrokken is bij het handelen in grondstoffen en/of beleggen in de grondstoffen-termijnmarkten.

De tweedaagse basistraining geeft handvatten om aan de slag te kunnen.

Doel van de training:
Het vergroten van de kennis over risicomanagement en de werking van goederentermijnmarkten om u in staat te stellen om effectief te hedgen.

Na afloop van de tweedaagse training:

  • bent u bekend met de termen basis risico, hedging efficiency en hedging ratio om hiermee de efficiëntie van uw strategie te bepalen;
  • weet u welke termijncontracten het meest geschikt zijn voor uw situatie;
  • bent u in staat om uw strategie te bepalen:
    • op welk moment u de markt in kunt gaan, hoeveel contracten u nodig heeft en welke termijnmarkt (Chicago, London, Frankfurt of Parijs) u moet gebruiken;
  • bent u in staat om effectief te hedgen op de goederentermijnmarkt;
  • kunt u de hedging-strategieën beoordelen op basis van risicoreductie en gerealiseerde prijs- of winstmarge;
  • bent u instaat om cross hedges te maken en te evalueren;
  • kent u de basis van “Hedging Documentation” (IFRS9);
  • weet u hoe u de hedging tool kunt toepassen.

De Commodity Risk Management Academy biedt drie niveaus. Je kunt de cursussen afzonderlijk volgen, maar ook het hele programma doorlopen:
Introductietraining Hoe werken termijnmarkten – level I
Masterclass Commodity and risk management – level III

<< back to all courses Commodity Risk Management Academy>>

<< terug naar HOME Agri Food Academy>>

De docent(en) bij deze training:

Joost Pennings
Prof. dr ir J.M.E. (Joost) Pennings is een autoriteit op het gebied van risicomanagement en het gebruik van instrumenten voor risicomanagement met bijzondere aandacht voor grondstoffen en energiedragers. Een van zijn drijfveren is om inzicht te geven in het functioneren van goederentermijnmarkten. Joost Pennings is de AST professor in de Theorie en Praktijk van Goederentermijnmarkten aan de Wageningen Universiteit, professor marktkunde en besliskunde aan de Universiteit van Illinois in de Verenigde Staten in de Office for Futures& Options Research, professor in behavioral finance aan de Universiteit van Maastricht en professor Marktkunde aan de Universiteit van Maastricht. Uitgebreid CV Prof Pennings.  De trainingen van Joost Pennings Professor Pennings is an authority in the field of risk management and the use of instruments for risk management with a particular emphasis on commodities and energy. Joost M.E. Pennings is the AST professor of Theory and Practice of Commodity Futures Markets at Wageningen University, Professor of marketing and decision sciences at the University of Illinois in the United States in the Office for Futures & Options Research, professor of Finance at the University of Maastricht and professor of Commodity Marketing at the University of Maastricht.