Bootcamp Debatteren: De kunst van overtuigen

De Bootcamp Debatteren wordt in 2023 in drie middagen in Den Bosch georganiseerd.

Het Bootcamp Debatteren is een trainingsprogramma voor mensen op senior- en managementniveau. Deze training is speciaal ontwikkeld voor deelnemers die krachtiger willen overkomen.

De afgelopen jaren is de geloofwaardigheid en de overtuigingskracht van de deskundige aan inflatie onderhevig. Veel mensen denken dat, wanneer ze wetenschappelijk bewijs of de redelijkheid aan hun zijde hebben, ze mensen van mening kunnen veranderen. Helaas ligt dit een stuk complexer.

We trainen je in kritisch luisteren, sterk argumenteren, overtuigend formuleren, spreken met impact, helder denken, het weerleggen van argumenten en inspirerend spreken, kortom succesvol communiceren.

Overtuigingskracht hangt af van:

  • De geloofwaardigheid en argumentatie van de spreker. Wat moet je zeggen om geloofwaardigheid te zijn voor een neutraal, gemêleerd publiek of vijandig publiek? Welke argumenten kies je om neutraal, gemêleerd of vijandig publiek te overtuigen?
  • De verpakking van je argumentatie. De manier waarop je je argumenten formuleert en onderbouwt, bepaalt of je argumenten ook worden geaccepteerd.
  • De manier waarop je de tegenargumenten van je opponenten weerlegt. Een publiek debat win je door het belangrijkste argument van je opponent geloofwaardig te weerleggen of te neutraliseren.
  • Je snelheid van denken. De meeste mensen bedenken het beste argument als ze onderweg naar huis zijn in plaats van tijdens het debat.
  • Je inlevingsvermogen. Hoe beter je je kunt inleven in je publiek, hoe beter je het kunt bedienen van goede argumenten, goede voorbeelden en goede tegenargumenten.
  • Je luistervaardigheid. Hoe beter je hoort wat de ander echt zegt, hoe beter je daar adequaat op kunt reageren. Vaak is men door de stress van het moment en de snelheid van spreken niet in staat om echt te luisteren.
  • Een goede presentatie. Lichaamshouding, mimiek, non-verbale communicatie, charisma, stemgebruik en -volume bepalen of de inhoud die gebracht wordt ook geloofd en geaccepteerd en overgenomen wordt.

Programma en datums

De bootcamp bestaat uit drie bijeenkomsten en behandelen de volgende onderwerpen:

Debatteren: de kunst van overtuigen
I- Debatteren: de basis
II- Dynamisch Argumenteren
III- Debatteren: de verdieping
IV- Afronding bootcamp en diploma-uitreiking

De bootcamp wordt meerdere keren per jaar georganiseerd. De editie in Zwolle zit vol. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar voor de bootcamp in Den Bosch. De bootcamp bestaat uit 3 bijeenkomsten:

  1. Woensdag 1 november 2023 van 13.00 – 16.15 uur, locatie ZLTO kantoor, Onderwijsboulevard 225, 5223 DE te Den Bosch
  2. Woensdag 8 november 2023 van 13.00 – 16.15 uur, locatie ZLTO kantoor, Onderwijsboulevard 225, 5223 DE te Den Bosch
  3. Woensdag 15 november 2023 van 13.00 – 16.15 uur, locatie ZLTO kantoor, Onderwijsboulevard 225, 5223 DE te Den Bosch

Investering

ONLINE VERSIE€ 750,- ex. BTW.VIA ZOOM
LIVE bijeenkomsten€ 870,- excl. BTWZwolle of Den Bosch

Wat zeggen de deelnemers na afloop:
Bastiaan Meerburg. directeur KWPN volgde de Bootcamp Debatteren online in april 2021:
Debatteren deed ik altijd op gevoel. In de bootcamp leerde ik de Standaard Geschilpunten.
Die handvatten geven me nu ieder debat in een keer overzicht en structuur’.

Agri Food Debat Netwerk

Deze training geldt ook al INSTAPTRAINING voor het Agri Food Debat Netwerk. Meld je ook gelijk aan voor het Netwerk? Dan krijg je een korting op de instaptraining!

Aanmelden en daarna lid worden van het Agri Food Debat Netwerk? Neem dan rechtstreeks contact op met Gerrianne Jansen.

Bootcamp Debatteren is een samenwerking tussen de DebatAcademie en de Agri Food Academy.

<< terug naar HOME Agri Food Academy>>

De docent(en) bij deze training:

Gijs Weenink

Gijs Weenink is al meer dan 25 jaar een voorloper in op het gebied van debatteren in Nederland en Europa. Hij was de debatexpert en -trainer in het winnende campagneteam van Jan Peter Balkenende in 2006 en campagneleider en adviseur in verschillende winnende campagnes. Ook auteur van het boek 'Ben ik in beeld?'. In de trainingen doceert hij debat- en presentatietechnieken, maar ook over online overleggen, vergaderen en presenteren zonder gedoe.