Training Crisiswoordvoering

Steeds vaker blijkt dat de snelheid, inhoud en de overtuiging van woordvoering het succes van crisiscommunicatie bepaalt. Bent u voorbereid op woordvoering in crisistijd? Bent u zich bewust van het risico op reputatieschade? Leer in één dag hoe u crisiswoordvoering aanpakt, terwijl dit niet uw dagelijks werk is.

Folder Folder
ProgrammaProgramma
Investering€1.495 excl. BTW
LocatiePrins Petfoods, Veenendaal
Aantal deelnemers4
InschrijvingDrie weken voorafgaand aan de training

Wilt u in een crisis snel en geloofwaardig uw boodschap naar de media brengen? Neem dan de woordvoering serieus en bereid je goed voor. Anders loop je risico’s en mis je kansen. Steeds vaker blijkt dat de snelheid, inhoud en de overtuiging van woordvoering het succes van crisiscommunicatie bepaalt.

Programma

De training begint om 9.00 uur en eindigt om 17:00 uur met een informele afsluiting.

Onderwerpen
Do’s and don’ts crisiswoordvoering
• Voorbeelden uit de praktijk
• De kernboodschap(pen) formuleren
• De journalist: hoe werkt de media
• Crisiscasus

Na de theorie van crisiswoordvoering – met veel praktijkvoorbeelden – gaat u in deze training zelf actief aan de slag in een case waarin u als woordvoerder optreedt. Het accent ligt daarbij op televisie-interviews, omdat visuele communicatie steeds belangrijker wordt. U wordt drie keer live geïnterviewd, waarna de opnames in de groep worden besproken.

Na de training kent u de basisprincipes van crisiswoordvoering en bent u in staat als crisiswoordvoerder voor uw bedrijf of organisatie op te treden. Door de kleine groep is er ruim aandacht voor uw leervragen en feedback op het optreden. Deelnemers geven aan ook veel van elkaar te leren.

Leermateriaal

Als leermateriaal ontvangt u het boek Mediatraining voor iedereen van Frank Peters.

Optioneel:
U krijgt de mogelijkheid gebruik te maken van persoonlijke feedback. In een telefoongesprek loopt u uw eigen optreden door om uw leervragen beantwoord te krijgen. De kosten hiervoor bedragen €200 (dit is aanvullend op de prijs van de training)

De docent(en) bij deze training:

Frank Peters

Frank Peters is directeur bij communicatieadviesbureau Virtus Communications. Hij is meer dan 30 jaar actief in de communicatie-advieswereld en gespecialiseerd in reputatiemanagement, issues-management en crisis-communicatie. Frank is auteur van verschillende boeken over crisiscommunicatie en reputatiemanagement, waaronder 'Reputatie Onder Druk.' Hij adviseert opdrachtgevers zoals FrieslandCampina, LTO Nederland, de Nederlandse Zuivelorganisatie, Robeco, Radboud-UMC en Achmea.

Cesar Moerman
Cesar Moerman is al 25 jaar actief in de journalistiek en vervolgens mediatraining. Samen met Frank Peters vormt hij een zeer ingespeeld team, dat al zo'n 20 jaar mediatrainingen en -workshops verzorgt.