Workshop Data Science

Data voor deze training:
Datum nog niet bekend

‘Zwemmen in data, maar snakken naar informatie’. Kent u dat?
De workshop beantwoordt de vraag hoe u met Data Science toegevoegde waarde kunt creëren voor uw bedrijf. De focus ligt op het beantwoorden van uw vragen met behulp van Data Science en niet op de onderliggende statistische methoden. De zeer praktisch ingerichte workshop geeft deelnemers inzicht in de cruciale stappen die nodig zijn om de bedrijfsdoelstelling te vertalen in concrete Data Science projecten. De zeer ervaren docenten van CQM geven aan de hand van voorbeelden inzicht in de kansen en valkuilen.

Tijden9.00 – 17.00 uur inclusief lunch
Investering€ 995,- excl. BTW
FolderFolder Training Data Science
ProgrammaProgramma Workshop Data Science
LocatieParc Spelderholt
Inschrijving3 weken voorafgaand aan de training (op volgorde van inschrijving – min 8/max 20)

Voor wie?

Iedereen met de vraag hoe zijn of haar businessvragen met Data Science beantwoord kunnen worden. De focus ligt op de vertaling van Data Science naar uw organisatie en niet op de onderliggende statistische methoden. Het vereiste denkniveau is HBO+. Om het rendement van de dag te verhogen is het aan te raden om de doelstellingen en uitdagingen van uw eigen organisatie scherp te hebben.

Programma

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk krijgt u inzicht in de terminologie, de trends en actuele ontwikkelingen binnen het Data Science-vakgebied. Deelnemers spelen twee spellen: de Machine Learning Game en de Sales Game om praktisch te ervaren wat complexe algoritmes doen en hoe de intuïtie hen in de steek kan laten bij het nemen van management beslissingen. De trainers bespreken een stappenplan voor Data Science-projecten en lichten dit toe aan de hand van voorbeelden. Tot slot wordt in kleine groepen uw eigen project gekoppeld aan de terminologie en vertaalt naar een stappenplan.

Na afloop van deze workshop bent u in staat om uw vragen te onderzoeken in relatie met uw (eigen) data. Aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk en het aangereikte stappenplan kunt u in
gesprek met een data scientist. U praat mee in de vaktermen zoals Big & Little Data, Machine Learning, causaliteit & correlatie, etc. Het resultaat is inzicht in de kansen én valkuilen van Data Science in relatie tot u bedrijfsdoelstellingen.

Dit zegt een deelnemer van de workshop in maart ’20:
Een zeer stimulerende training, die je helpt om meer te begrijpen over de rol en mogelijk nut van datascience en over de valkuilen
Hans Verkerk,
Cumela beleidsmedewerker meststoffendistributie

CQM & Agri Food Academy

Data Science speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van bedrijfsprocessen. Dit vereist kennis van vakgebieden als wiskunde, statistiek, operations research en informatietechnologie. Consultants in Quantitative Methods (CQM) beheerst dit als geen ander. CQM en de Agri Food Academy bundelen voor deze workshop de krachten. In de agri- en foodsector is CQM geen vreemde. In 2017 wonnen ze met een project in deze sector de Nederlandse Data Science prijs

De docent(en) bij deze training:

Marnix Zoutenbier
Marnix Zoutenbier is Principal Consultant bij CQM. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring met het toepassen van Advanced Analytics en Data Science in een breed klantenveld waaronder het verzorgen van workshops en trainingen voor bedrijven als ASML, Tennet, NS, Panalytical, en Océ.
Monique van den Broek
Monique van den Broek is Principal Consultant bij CQM. Ze heeft ruim 12 jaar ervaring met het toepassen van Advanced Analytics en Data Science in verschillende business vraagstukken. Hierbij heeft ze de laatste jaren veel projecten uitgevoerd in de Agri en Food sector, waaronder voor Albert Heijn en een grote coöperatie van veehouders en telers.
CQM
Consultants in Quantitative Methods (CQM) is een gerenommeerde specialist en opleider in de Data Science. In 40 jaar heeft CQM een indrukwekkend portfolio opgebouwd waarbij Advanced Analytics en Data Science tot duizenden toepassingen hebben geleid. CQM won zowel in 2017 als 2018 de Nederlandse Data Science prijs. De honderden opdrachtgevers zijn zeer uiteenlopend, maar enkele voorbeelden van de producten door CQM ontwikkeld:
  • Met ‘BiedOptimaal’ bieden en vragen tuinders hun energie effectiever aan op de APX;
  • Met het reizigersvoorspelmodel plant de NS efficiënter en transparanter de dagelijkse inzet van treinen;
  • Albert Heijn gebruikt de door CQM ontwikkelde algoritmes om de efficiëntie in hun distributiecentra te verbeteren.
Als opleider heeft CQM ruime ervaring met de volgende trainingen: