Data Science – workshop voor de agri- en foodsector

Data voor deze training:
11 februari 2022

Ook in de agri- en foodsector wordt veel data verzameld. Op basis van grote hoeveelheden data in combinatie met domeinkennis kunt u met Data Science optimale beslissingen in de toekomst nemen. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk? Wat zijn de kansen en de valkuilen?

De zeer praktisch ingerichte workshop geeft deelnemers inzicht in de cruciale stappen die nodig zijn om de bedrijfsdoelstelling te vertalen in concrete Data Science projecten.

Voor wie?

Deze Data Science workshop is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig en/of verantwoordelijk is voor het opzetten of het beantwoorden van de vraag hoe u met Data Science toegevoegde waarde kunt creëren voor uw bedrijf.
Het vereiste denkniveau is HBO+. Voorkennis is niet vereist. Wel is kennis van de eigen bedrijfsdoelstellingen en belangrijkste uitdagingen van het eigen bedrijf noodzakelijk voor goede resultaten van de workshop.

Dit zegt een deelnemer van de workshop in maart ’20:
Een zeer stimulerende training, die je helpt om meer te begrijpen over de rol en mogelijk nut van datascience en over de valkuilen
Hans Verkerk,
Cumela beleidsmedewerker meststoffendistributie

Programma

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk krijgt u inzicht in de terminologie, de trends en actuele ontwikkelingen binnen het Data Science-vakgebied en de agro- en foodsector. U kunt zo zelf ervaren welke vragen Data Science kan oplossen en dus binnen uw bedrijf kan betekenen.Deelnemers spelen de Machine Learning Game waarin wordt ervaren wat complexe algoritmes doen.

De trainers bespreken een stappenplan voor Data Science-projecten en lichten dit toe aan de hand van voorbeelden. Deelnemers spelen de Sales Game om te ervaren hoe hun intuïtie hen in de steek kan laten bij het nemen van management beslissingen en waardoor dat dan komt.

Deelnemers gaan in kleine groepen aan de slag met eigen projecten/ervaringen, die we koppelen aan de terminologie. Daarnaast kunnen eigen bedrijfsdoelstellingen worden vertaalt naar een stappenplan.

Na afloop van deze workshop:

Na afloop praat u mee over Data Science in vaktermen als: Machine Learning, statistics, Operations Research, optimalisatie, simulatie, beeldherkenning, text analytics, big data, medium data, little data, python, R, describe, predict, prescribe, causaliteit & correlatie, etc.

Na afloop heeft u inzicht in de trends, ontwikkelingen en concrete voorbeelden, ook in de agri- en foodsector. U krijgt een realistisch beeld van de toegevoegde waarde van Data Science voor de eigen organisatie. U bent in staat om daarna Data Science-projecten te herkennen en uw bedrijfsdoelstellingen te vertalen naar concrete Data Science-projecten. Hiervoor wordt een stappenplan aangereikt.

Tijden9:00 – 17:00 inclusief lunch
Investering€ 895,- excl. BTW
FolderFolder Training Data Science
ProgrammaProgramma Workshop Data Science
LocatieParc Spelderholt
Inschrijving3 weken voorafgaand aan de training (op volgorde van inschrijving – min 8/max 20)

CQM & Agri Food Academy

Data Science speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van bedrijfsprocessen. Dit vereist kennis van vakgebieden als wiskunde, statistiek, operations research en informatietechnologie. Consultants in Quantitative Methods (CQM) beheerst dit als geen ander. CQM en de Agri Food Academy bundelen voor deze workshop de krachten. In de agri- en foodsector is CQM geen vreemde. In 2017 wonnen ze met een project in deze sector de Nederlandse Data Science prijs

De docent(en) bij deze training:

Marnix Zoutenbier
Marnix Zoutenbier is Principal Consultant bij CQM. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring met het toepassen van Advanced Analytics en Data Science in een breed klantenveld waaronder het verzorgen van workshops en trainingen voor bedrijven als ASML, Tennet, NS, Panalytical, en Océ.
Monique van den Broek
Monique van den Broek is Principal Consultant bij CQM. Ze heeft ruim 12 jaar ervaring met het toepassen van Advanced Analytics en Data Science in verschillende business vraagstukken. Hierbij heeft ze de laatste jaren veel projecten uitgevoerd in de Agri en Food sector, waaronder voor Albert Heijn en een grote coöperatie van veehouders en telers.
CQM
Consultants in Quantitative Methods (CQM) is een gerenommeerde specialist en opleider in de data science. In 40 jaar heeft CQM een indrukwekkend portfolio opgebouwd waarbij met statistiek, optimalisatie en software engineering tot duizenden toepassingen hebben geleid. CQM won zowel in 2017 als 2018 de Nederlandse Data Science prijs. De honderden opdrachtgevers zijn zeer uiteenlopend, maar enkele voorbeelden van de producten door CQM ontwikkeld:
  • Met ‘BiedOptimaal’ bieden en vragen tuinders hun energie effectiever aan op de APX;
  • Met het reizigersvoorspelmodel plant de NS efficiënter en transparanter de dagelijkse inzet van treinen;
  • Albert Heijn gebruikt de door CQM ontwikkelde algoritmes om de efficiëntie in hun distributiecentra te verbeteren.
Als opleider heeft CQM ruime ervaring met de volgende trainingen: