Workshop Data Science

Data voor deze training:

Ben jij werkzaam in de agrifoodsector en wil je weten hoe je met data en Data Science de juiste (vervolg)stappen kunt zetten? Dan is de workshop Data Science iets voor jou!

In deze workshop creëer je awareness: je krijgt inzicht in wat Data Science nu eigenlijk is, welke voordelen je ermee kunt behalen en welke valkuilen op de loer liggen. Daarnaast leer je de gemeenschappelijke taal op dit gebied te spreken: hoe zet je nou een Data Science project binnen je organisatie op en hoe kun je collega-Data Scientists beter begrijpen? Tot slot weet je na afloop welke stappen je concreet kunt zetten om je Data Science project succesvol te maken, doordat je tools krijgt aangereikt om een effectief stappenplan te maken. En ontdek je hoe je hiervoor draagvlak binnen je organisatie creëert! Het is een praktisch ingerichte workshop: de focus ligt op het beantwoorden van jouw vragen met behulp van Data Science en niet op de onderliggende statistische methoden.

Tijden9.00 – 17.00 uur inclusief lunch
Investering€ 995,- excl. BTW
LocatieParc Spelderholt
Inschrijving3 weken voorafgaand aan de training (op volgorde van inschrijving – min 8/max 20)
AanmeldenOnline aanmeldformulier
DenkniveauHBO+

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen die werkzaam is binnen de voedingsindustrie en affiniteit heeft met data. Of je nu direct met Data Scientists werkt of wanneer je verantwoordelijk bent voor projecten waar Data Science enigszins bij betrokken is: je bent van harte welkom! Welke businessvraag je ook hebt, we kijken hoe we met Data Science het antwoord kunnen vinden en hoe we de vertaling naar jouw dagelijkse praktijk kunnen maken.

Het vereiste denkniveau is Hbo+.

Programma

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk krijg je inzicht in de terminologie, de trends en actuele ontwikkelingen binnen het Data Science-vakgebied. Je leert wat er allemaal mogelijk is met data. Door de Machine Learning Game ontdek je spelenderwijs wat complexe algoritmes doen en hoe ‘een simpele som’ zorgt voor meer dan 18 verschillende oplossingen. Je leert hoe je tot andere, betere resultaten komt door de data in de juiste context te plaatsen.

Begrippen als modelvalidatie, transparantie en uitlegbaarheid staan centraal in deze workshop. Ook wordt gekeken naar hoe je de vertaalslag maakt binnen je organisatie. Want je kunt nog zo’n mooie Data Science-oplossing of nog zo’n prachtig model ontwikkeld hebben, uiteindelijk dien je draagvlak binnen je organisatie te creëren. Hoe je de oplossing gaat inbedden binnen je bedrijf, en een stukje change management, wordt ook toegelicht.

Daarnaast krijg je een stappenplan voor al je toekomstige Data Science-projecten en zie je voorbeelden van hoe je dit soort projecten opstart en uitvoert. Tot slot koppelen we in kleine groepen jouw eigen project aan de terminologie en vertalen we deze naar een concreet stappenplan waarmee je direct aan de slag kan binnen je organisatie.

Dit zegt een deelnemer over de vorige workshop Data Science:
Een zeer stimulerende training, die je helpt om meer te begrijpen over de rol en mogelijk nut van datascience en over de valkuilen
Hans Verkerk, Cumela

Wat weet je na afloop?

Het resultaat is inzicht hebben in de kansen én valkuilen (& de impact!) van Data Science in relatie tot jouw bedrijfsdoelstellingen. Na afloop:

  • Heb je inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen binnen Data Science in de agrifoodsector
  • Kun je begrippen als Data Science, Machine Learning en andere vaktermen beter plaatsen wanneer je met Data Scientists in gesprek gaat en Data Science projecten oppakt
  • Ken je de toegevoegde waarde van Data Science binnen jouw organisatie
  • Weet je welke stappen je concreet kunt zetten om met Data Science binnen jouw bedrijf aan de slag te gaan
  • Kun je daadwerkelijk draagvlak creëren voor Data Science projecten binnen jouw organisatie

CQM & Agri Food Academy

Data Science speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van bedrijfsprocessen. Dit vereist kennis van vakgebieden als wiskunde, statistiek, Operations Research en informatietechnologie. Consultants in Quantitative Methods (CQM) is specialist hierin. CQM en de Agri Food Academy bundelen voor deze workshop de krachten. In de agrifoodsector is CQM geen vreemde. Meer informatie is op de website van CQM te vinden.

De docent(en) bij deze training:

Monique van den Broek
Monique van den Broek is Principal Consultant bij CQM. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring met het toepassen van Advanced Analytics en Data Science in verschillende business vraagstukken. Hierbij heeft ze de laatste jaren veel projecten uitgevoerd in de Agri en Food sector, waaronder voor Albert Heijn en een grote coöperatie van veehouders en telers.
CQM
Consultants in Quantitative Methods (CQM) is een gerenommeerde specialist en opleider in Data Science. In 40 jaar heeft CQM een indrukwekkend portfolio opgebouwd waarbij Advanced Analytics en Data Science tot duizenden toepassingen hebben geleid. De honderden opdrachtgevers zijn zeer uiteenlopend, maar enkele voorbeelden van producten & oplossingen door CQM ontwikkeld:
  • Met ‘BiedOptimaal’ bieden en vragen tuinders hun energie effectiever aan op de APX;
  • Met het reizigersvoorspelmodel plant de NS efficiënter en transparanter de dagelijkse inzet van treinen;
  • Albert Heijn gebruikt de door CQM ontwikkelde algoritmes om de efficiëntie in hun distributiecentra te verbeteren;
  • Met ‘tinder voor aardappels’ kan Agrico beter vraag en aanbod binnen de aardappelindustrie matchen.
Als opleider heeft CQM ruime ervaring met de volgende trainingen: