Introductietraining Hoe werken termijnmarkten – level I

Data voor deze training:
Datum nog niet bekend

Termijnmarkten worden gebruikt als informatiebron of als instrument om risico’s af te dekken bij grote prijsstijgingen of -dalingen. Maar hoe werken de termijnmarkten nu echt en hoe kunt u ze zelf gebruiken? De introductietraining is een training waarbij inzicht wordt gegeven in de werking van de grondstoffentermijnmarkten.

BrochureFlyer Introductietraining Hoe werken termijnmarkten – level I
Programma09.00 – 17.00 uur
Investering€ 995,- exclusief BTW
LocatieHotel WICC, Wageningen
Aantal deelnemersMinimaal 8 en maximaal 20 deelnemers
InschrijvingUiterlijk 3 weken voor de training
Denk- of werkniveauHBO

In deze training worden de belangrijkste concepten van risicomanagement met behulp van goederentermijnmarkten besproken. Vervolgens wordt uitgelegd op welke wijze deze markten gebruikt kunnen worden voor risicomanagement door onder andere landbouwers, handelaren en verwerkers van landbouwproducten.

Voor wie?
De training is voor iedereen die graag wil weten hoe de grondstoffentermijnmarkten eigenlijk werken en wat de mogelijkheden zijn in het kader van risicomanagement voor uw bedrijf of organisatie.
Deelnemers zijn (in de regel) actief in agrofood en hebben minimaal een HBO werk- en denkniveau, maar hoeven geen voorkennis van de materie te hebben.

Na de training

  • hebt u nadere inzichten en kunt u uitspraken over de grondstoffen termijnmarkten plaatsen en beoordelen;
  • kunt u beroepsmatig werken met de grondstoffen termijnmarkten
  • hebt u de basis om ook de vervolgtrainingen volgen rond het kunnen afdekken van bedrijfsrisico’s en strategisch risicomanagement.

De Commodity Risk Management Academy biedt drie niveaus. Je kunt de cursussen afzonderlijk volgen, maar ook het hele programma doorlopen. Voor meer informatie over de verschillende trainingen:
1. Introductietraining Hoe werken termijnmarkten – level I
2. Basistraining Effective Hedging for Professionals – level II
3. Masterclass Commodity and risk management – level III