Introductietraining Hoe werken termijnmarkten – level I

Termijnmarkten worden gebruikt als informatiebron of als instrument om risico’s af te dekken bij grote prijsstijgingen of -dalingen. Maar hoe werken de termijnmarkten nu echt en hoe kunt u ze zelf gebruiken? De introductietraining is een training waarbij inzicht wordt gegeven in de werking van de grondstoffentermijnmarkten.

In deze training worden de belangrijkste concepten van risicomanagement met behulp van goederentermijnmarkten besproken. Vervolgens wordt uitgelegd op welke wijze deze marktengebruikt kunnen worden voor risicomanagement door onder andere landbouwers, handelaren en verwerkers van landbouwproducten.

Doelgroep

Tot de doelgroep behoort iedereen die wil weten hoe de grondstoffentermijnmarkten werken en wat de mogelijkheden van risicomanagement zijn. U wilt de werking van de markten begrijpen, maar hoeft er niet perse morgen mee aan de slag.
Voor het volgen van de training heeft u minimaal een HBO werk- en denkniveau nodig. U hoeft geen voorkennis van de materie te hebben om deel te nemen aan deze training.

Na afloop van de training bent u in staat om de inzichten en uitspraken over de grondstoffentermijnmarkten beter te kunnen plaatsen en te kunnen beoordelen. U begrijpt hoe deze markten werken.

Risk Management & Futures Markets

Learn in one day about risk management and how futures markets work! You can participate in this training without any prior knowledge of futures markets.
After the training you will be familiar with the functioning and possibilities of futures markets.

After the training you will be familiar with the operation and possibilities of futures markets.

Course Fee € 995,- excluding VAT
FlyerFlyer Introduction (in Dutch)
ProgrammeProgramme Introduction Course
Registrationin order of registration – 3 weeks before training
LanguageNederlands
ParticipantsMinimum 8 participants – maximum 20
VenueWICC Wageningen

Do you already have experience with futures markets? Then you are immediately welcome to the basic training!

The Commodity Risk Management Academy offers three levels. You can follow the courses separately, but also go through the entire program. For more information, click on the different training courses.

<< back to all courses Commodity Risk Management Academy>>

<< back to homepage Agri Food Academy>>