Workshop Hedging

Data voor deze training:

Leer in één dag over de toepassing in de praktijk! Met enige voorkennis van termijnmarkten kunt u aan deze training deelnemen.

Na afloop van de workshop bent u in staat de FSI Hedging PRO  te gebruiken om verscheidene strategieën te vergelijken, analyseren en te controleren. Door middel van een “what-if” simulatie kunt u teruggaan in de tijd en het resultaat van een bepaalde strategie voor uw bedrijf simuleren.

Datum11 juni 2019
Investering € 895,- excl. BTW
Folder Folder Workshop Hedging
ProgrammaProgramma Workshop Hedging(versie 7 sept. ’18, nieuw volgt z.s.m)
Inschrijvenvoor 31 mei 2019
op volgorde van aanmelding
Taal Nederlands, lesmateriaal in het Engels

De training gaat door vanaf 12 deelnemers met een maximaal aantal deelnemers van 20.

De FSI Hedging PRO is een analytisch ondersteuningsinstrument voor strategisch risicomanagement met termijncontracten (futures). Op een gebruiksvriendelijke manier worden de meest optimale hedging strategieën weergegeven, en de parameters berekend die de gebruiker nodig heeft voor een successvolle hedge (hedge ratio en hedging effectiviteit). Niet alleen van directe hedges, maar ook van complexe cross hedges wordt op een begrijpelijke manier de optimale hedge ratios en bijbehorende hedging effectiviteit berekend.

Deelnemers gaan ook zelf aan de slag met de hedging tool volgens het “Living Lab” principe. Na afloop van de training kunt u de vereiste parameters voor goed risicomanagement en gebruik van termijnmarkten berekenen en inschatten. De hedging tool wordt ook gebruikt om oa de basis te berekenen, spreadings mogelijkheden te analyseren en scenario’s (ALS -> WAT scenario’s) door te rekenen in termen van hedging effectiviteit en financieel resultaat. Voorbeelden komen van gebruikers van de hedging tool uit o.a. de zuivel, graan en suiker industrie.

Indien binnen twee weken voor aanvang wordt geannuleerd, worden de volledige kosten in rekening gebracht.

Ga hier terug naar de andere trainingen van de Commodity Risk Management Academy