Speech en debattraining voor Young Feed Professionals

Data voor deze training:
Datum nog niet bekend

Het maatschappelijk debat is doorspekt met emotie en complex. De geloofwaardigheid en de overtuigingskracht van de deskundigen lijken aan inflatie onderhevig. Waarom lukt het niet om te overtuigen, ondanks de bewijzen en redelijkheid? Het vraagt veel training om te luisteren, om gehoord te worden en om uiteindelijk je publiek te overtuigen.

Debatteren leert je te luisteren, relevante argumenten te herkennen en te gebruiken. In het debat maakt dit het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. Neem de eerste stap naar meer overtuigingskracht en vergroot je invloed op een publiek met deze cursus speech- en debattraining van Agri Food Academy. De training wordt speciaal georganiseerd voor de Young Feed Professionals.

De training

Met elkaar en onder leiding van professionals leren en trainen jullie de communicatietechnieken die overtuigen. Deze training geeft jullie handvaten bij het presenteren van je idee of visie. Daarnaast werken we aan het verbeteren van debat- en presentatievaardigheden. Het maximaal aantal deelnemers is 14. Zo krijgt iedereen de volle aandacht en ontvang je per persoon op een constructieve en positieve manier feedback. De training bestaat uit vier dagdelen met een debattoernooi als ultieme afsluiting. Dit toernooi is niet verplicht, maar wordt jullie zeer aanbevolen om gelijk het geleerde in de praktijk te brengen. Meer informatie over de inhoud van de training kun je lezen in de bijlage

Wat leer je:

Een gestructureerd, overtuigend en onderbouwd betoog over een visie kunnen houden in drie minuten. Samenvatten en analyseren van een betoog en weerleggen in één minuut. Handvatten kunnen toepassen voor snelle analyse van beleidsstukken. Korter, duidelijker en aantrekkelijker formuleren. Adequaat  reageren is te leren! Hierbij gaat het om de kunst inhoudelijk sterke bijdragen nauwkeurig, to the point, snel, maar ook aantrekkelijk en pakkend te kunnen formuleren.

Maandag 8 januari16.00-20.30 uurSpeechen als Obama
Maandag 22 januari16.00-20.30 uurDe kunst van het debat en de do’s and don’ts
Maandag 5 februari16.00-20.30 uurEffectief en dynamisch argumenteren
Maandag 19 februari16.00-20.30 uurInterrumperen en debatstrategie

Debattoernooien

Zaterdag 27 januari9.00-18.00 uurDebattoernooi in Breda
Zaterdag 24 februari9.00-18.00 uurDeelname beleidsdebattoernooi in Eindhoven

De docent(en) bij deze training:

Gijs Weenink
Gijs Weenink is al meer dan 25 jaar een voorloper in op het gebied van debatteren in Nederland en Europa. Hij leidde 2.500 Lagerhuisdebatten met 250.000 deelnemers in 20 landen van Europa en hij gaf 2.500 trainingen aan 25.000 deelnemers. Daarnaast treedt hij regelmatig op als dagvoorzitter en spreker op congressen. Het Lagerhuisdebat is altijd het hoogst gewaardeerde onderdeel op congressen. Hij was de debatexpert en -trainer in het winnende campagneteam van Jan Peter Balkenende in 2006 en campagneleider en adviseur in verschillende winnende campagnes.